Kennisruimte
Gezondheid

Waarom voedingssupplementen gebruiken?

Vele mensen lopen rond met de gedachte dat men alles binnenkrijgt wanneer men elke dag gezonde voeding eet en daarom vragen  ze zich waarom heeft het dan nog voor nut om extra voedingssupplementen  aan te kopen. Wel vroeger was dit inderdaad waar, helaas tegenwoordig  is onze voeding niet meer van dezelfde kwaliteit als vroege, daardoor kan je een tekort aan vitamines en mineralen binnekrijgen. Daar komt ook nog eens bij dat mensen tegenwoordig zo weinig tijd hebben, dat ze gewoon geen volledige maaltijd kunnen bereiden waar alle benodigde vitamines in voorkomen.

De reden dat het voedsel van nu niet meer zo rijk is aan vitamines en mineralen is omdat men tegenwoordig ons voedsel groeit op met kunstmest bewerkte grond waar er beperkte voedingsstoffen in aanwezig zijn. Een andere reden is dat men ook veel meer gebruik maakt  bestrijdingsmiddelen waardoor de waarde van onze voeding sterk daalt. Het zijn trouwens ook de nieuwe bereidingswijze zoals iets opwarmen in de microgolf, of iets langdurige opwarmen door middel van kokende water  zorgt ervoor dat er nog eens extra voedingswaarde verloren gaat in onze voeding.

Daarom is het tegenwoordig toch aan te raden om gebruik te maken van alternatieve  goede voedingssupplementen. Je kan deze in je lokale supermarkt terugvinden maar dan kom je weer met het probleem dat je naar de winkel moet en je hebt al zo weinig tijd, Daarom kan je deze supplementen ook altijd online aankopen. Een goed voorbeeld van een online aanbieder van voedingssupplementen is Oligo Pharma. Zij bieden alle soorten  supplementen aan, zei bieden natuurlijke supplementen aan, orthomoleculaire supplementen, supplementen voor gewrichten en nog vele anderen. Er is dus zeker en vast voor iets wat wils. Wanneer je zeker wilt zijn welke supplementen jij nodig  hebt kan je altijd bij je huisarts terecht een bloedonderzoek aanvragen waarna hij je kan vertellen welke vitamines of mineralen je extra moet innemen.

http://www.oligo-pharma.nl/