Kennisruimte
Bedrijven

Thuis werken

Tegenwoordig hebben bedrijven niet echt een grote werkplek nodig, omdat zij vaak op de computer werken. Dit maakt het mogelijk om thuis ook te kunnen werken. Men moet dan wel toegang krijgen tot het netwerk van de werkgever, zij zullen dan thuis een bepaald iets moeten hebben dat zij de toegang verleend worden voor de documenten of andere teksten. Daarom hebben veel bedrijven ervoor gekozen om hun kantoor te verkleinen, zij kunnen zo goedkoper ergens zitten en zien dit dan ok als een verbetering omdat zij minder kosten hebben. Tevens kan de werknemer zijn werk doen wanneer hij of zij wilt, dit kan betekenen dat de persoon meer productief is tijdens een bepaalde periode van een dag. Ook hoeft de persoon de ergernis van een file of iets dergelijks niet mee te maken. Dit zorgt ervoor dat zij compleet uitgerust aan het werk kunnen, dit is voor het bedrijf zeer gunstig omdat het personeel fitte en dus gezonder blijft.

Toch kan het zo zijn dat het niet werkt, de persoon is te weinig op kantoor en maakt samenwerking onmogelijk, dan moet de werkgever erover nadenken om de persoon meer naar kantoor te laten komen. Soms wil de persoon dit niet en maakt het communicatief onmogelijk, dan kan de werkgever erover nadenken om de persoon te ontslaan. Hij of zij zal dit nieuws dan aan deze persoon moeten brengen, dit is een vervelende en lastige situatie. De werkgever kan de werknemer tegemoetkomen door de werknemer een outplacement aan te bieden(Lees hier meer), deze kan ervoor zorgen dat de persoon gemakkelijker en sneller weer aan het werk komt. Toch zal de ontslagen persoon zijn eisen moeten bijstellen omtrent salaris. Een voorbeeld van een outplacement bureau is Carrièrepoort.

Ook tijdens een reorganisatie komt een werkgever weleens tot een lastige beslissing, dit zorgt er dan voor dat men ontslagen wordt omdat het bedrijf geen geld of ruimte meer heeft voor een bepaalde afdeling binnen het bedrijf.

https://carrierepoort.nl