Schade aan uw bedrijfspand of woning? Laat het dak en de vloer opnieuw coaten!

Als u roet-, storm- of brandschade heeft aan uw woning of bedrijfspand is het verstandig om het dak en de vloer opnieuw te laten coaten. Zodoende is deze weer helemaal mooi en waterdicht. Soms hoeft alleen schoongemaakt te worden. Het kan echter ook dat meer werkzaamheden noodzakelijk zijn, zoals het opnieuw coaten van dak en vloer. Er wordt dan een coating aangebracht op het dak of de vloer die zorgt dat deze zwaar belastbaar is. Bovendien ziet de vloer of het dak er zo weer strak uit. Het dak of de vloer coaten na calamiteiten laat u over aan een specialist.

Op professionele wijze dak en vloer laten coaten

Weet u wat er precies gebeurt bij het coaten van een dak of vloer? Een specialist van Basiq Group vertelt u hier graag meer over. De vloer en het dak worden als het ware van een kunststoflaag voorzien. Men kan kiezen voor verschillende soorten coatings. De keuze is afhankelijk van diverse factoren. Zo zal men moeten kijken naar decoratieve wensen, maar ook de benodigde functionaliteit en fysieke omstandigheden. Een coating bestaat uit twee componenten. Vaak gebruikt men Epoxy coatings, die bestaan uit oplosmiddelvrije gekleurde epoxy harssystemen en hoogwaardige kwartsvulstoffen. Er is een gladde en grove variant. Epoxy coating heeft veel voordelen, zo is het waterdicht, naadloos en zwaar belastbaar. Laat u altijd eerst goed adviseren voordat u begint met het coaten van dak of vloer.

Milieubewuste aanpak bij dak en vloer coaten

Niet alleen een optimaal resultaat bij bedrijfsgevel reiniging is vandaag de dag meer belangrijk. Ook met het milieu moet rekening gehouden worden. Zo wordt er goed op gelet dat milieuvriendelijke middelen worden gebruikt. Deze zijn steeds vaker biologisch afbreekbaar. Daarnaast streven steeds meer reinigingsbedrijven ernaar om aan de strengste milieueisen te voldoen, zo ook bij het coaten van vloer en dak. Dit resulteert in een zeer milieubewuste aanpak dat toch een uitstekend resultaat oplevert. Als u twijfelt hoe u het coaten van een dak of vloer het beste kunt aanpakken zonder het milieu te belasten, kunt u altijd advies inwinnen bij een specialist in industriële reiniging.