Kennisruimte
Woning en Tuin

Kindermeubelen

Kindermeubelen

Iedere ouder kent het wel: als je kinderen hebt, zweeft er altijd een hoop speelgoed door het huis. Sommige gezinnen hebben een aparte speelkamer, waar al het speelgoed wordt opgeslagen en ook nog genoeg plaats is voor de kinderen om te spelen. Dit heeft natuurlijk grote voordelen: je kinderen hebben alle ruimte en lopen je niet voor de voeten in huis, en het speelgoed blijft in één kamer zodat je nooit meer op legoblokjes gaat staan of struikelt over een autootje. Een nadeel is echter dat je je kinderen niet goed in de gaten kunt houden en dat je er niet van kunt genieten om je kinderen te zien spelen, tenzij je naar deze kamer gaat. Ook wordt deze kamer snel een rommeltje omdat er niemand last heeft van de rondzwervende spullen. Daarom is het leuk dat je kinderen kunnen spelen in het hele huis, ook in de woonkamer. Omdat het belangrijk is dat kinderen leren hun eigen spullen op te ruimen en deze spullen netjes te bewaren en ervoor te zorgen dat er niets kapot gaat, maar ook dat andere mensen er last van kunnen hebben als ze speelgoed laten slingeren, zijn er speciale kindermeubelen ontworpen die je kind kunnen helpen spelen, maar ook helpen opruimen. Je kunt bijvoorbeeld een speelgoedkast aanschaffen, waar al het speelgoed in opgeslagen wordt. Dit is echter meestal niet zo effectief als je van tevoren zou denken, omdat deze kast al snel een rommeltje wordt en kinderen steeds meer speelgoed krijgen, waardoor de kast uit gaat puilen en je hem zelf uiteindelijk weer moet opruimen. Er zijn echter ook speciale kindermeubelen, die door je kinderen gebruikt kunnen worden om mee te spelen, maar ook om op te ruimen: er zijn kindermeubelen die bestaan uit een tafel met een of meerdere stoeltjes of bankjes, waar je speelgoed in kunt opslaan. Bij deze kindermeubelen kun je het tafelblad bijvoorbeeld optillen, waardoor een grote bak ontstaat waar je spullen in kunt doen, en ook bij de stoelen en banken is dit mogelijk.

Verschillende soorten kindermeubelen die fungeren als speelplek en opslagplek

Er zijn kindermeubelen, die je kunt gebruiken om het speelgoed van je kinderen in op te slaan. Een van de grote voordelen is dat je bij gewone kindermeubelen, die deze functie niet hebben, een aparte plaats moet hebben waar het speelgoed opgeslagen moet worden. Ook wordt een vaste speeltafel vaak een rommeltje en blijven er heel veel spullen op liggen, waardoor er al snel geen ruimte is om te spelen en de kinderen zich naar een andere plek gaan verplaatsen. Omdat bij de kindermeubelen waar het tafelblad als deksel fungeert, het speelgoed onder het tafelblad ligt, moet de tafel altijd worden opgeruimd voordat er nieuw speelgoed gepakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat je kinderen hun spullen beter opruimen en geen onnodige rommel maken. Omdat de kindermeubelen fungeren als opslagplek, hoef je dus geen speciale bakken voor het speelgoed aan te schaffen of een speelgoedkast, maar heb je genoeg aan deze kindermeubelen. Hierdoor staat je huis niet vol met het speelgoed van je kids en heb je bovendien de mogelijkheid om je kroost in de gaten te houden terwijl ze aan het spelen zijn. Ook kun je jezelf wat meer betrekken in het spelen door bijvoorbeeld mee te helpen met kleuren of legoblokjes bouwen. Zo kun je zelf extra genieten van je kinderen, omdat ze niet in een aparte ruimte zitten. Je kunt er voor kiezen om kindermeubelen aan te schaffen die bestaan uit een tafel met een aantal losse stoeltjes, maar er zijn ook kindermeubelen die bankjes hebben, zodat er meerdere kinderen naast elkaar zitten. En hoe groter de kindermeubelen zijn, hoe meer opslagruimte ze bieden!

Koop de leukste meubelen voor je kinderen bij Junktrunk.

Er zijn verschillende manieren, waarop je kindermeubelen kunt kopen. De handige kindermeubelen met opslagruimte worden verkocht door Junktrunk: een bedrijf dat is gespecialiseerd in kindermeubelen. Op de website, www.junktrunk.nl, wordt een overzicht gegeven van het assortiment. Er worden verschillende soorten kindermeubelen verkocht.

  • Kindertafels met stoelen: een tafel met opbergruimte met bijpassende stoel(en), ook met opslagplek.
  • Kindertafels met banken: een tafel met opbergruimte met bijpassende bank(en), ook met opslagruimte.
  • Houten kindermeubels: het houten materiaal geeft een stoere en authentieke uitstraling aan de meubels.
  • Speelstructuur: de producten van Junktrunk zijn op zo’n manier ontworpen, dat er mooie structuren kunnen worden gemaakt. Dit betekent dat je van meerdere krukjes een bankje kunt maken, en dat je meerdere banken in een hoek kunt maken en alle verschillende onderdelen aan elkaar kunt bevestigen voor extra stevigheid. Vooral in speelhoeken in bijvoorbeeld restaurants is dit handig, omdat de meubels niet verplaatst kunnen worden.
  • Speelhoeken voor in de woonkamer: een leuke kinderhoek die prima in de woonkamer geplaatst kan worden.
  • Houten kinderstoeltjes: deze stoeltjes passen perfect bij de tafels van Junktrunk en zijn verkrijgbaar met en zonder rugleuning en met en zonder opberg vak.
  • Kinderbankjes: deze bankjes passen goed bij de tafeltjes en bieden een hoop opbergruimte
  • Kinderbureau ’s: een leuke speel- en werkplek met handig opklapbaar tafelblad en opberg vak voor speelgoed.
  • Kindertafels: deze tafels zijn de ideale combinatie met de stoeltjes en zijn in veel verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, bijvoorbeeld met opklapbaar tafelblad en met opbergbak in het midden.

Kortom, als je op zoek bent naar leuke kindermeubelen die leuk zijn om op te spelen maar ook gemakkelijk zijn om het speelgoed in op te bergen, is Junktrunk een aanrader.

http://www.junktrunk.nl/kindermeubelen/