Kennisruimte
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe je de feestdagen kunt overleven met een nepkerstboom

De feestdagen kunnen voor iedereen stressvol zijn. Tussen het kopen van cadeaus, het reizen naar familie en het geven van feestjes door, kan het voelen alsof je hersenen op het punt staan te exploderen. Als je geld wilt besparen of je gewoon wilt ontdoen van de stress van het zorgen maken over een echte boom, zijn nepbomen een geweldige optie. Maar het is niet zo eenvoudig als er eentje kopen en ophangen. Er zijn verschillende dingen die je moet weten voordat je er een koopt.

 

 

Ken uw opties.

Echte kerstbomen – Als u een echte boom wilt, begin dan zo snel mogelijk met winkelen. Hoe eerder u een kunstkerstboom koopt, hoe groter de kans dat u een goede krijgt. Echte bomen zijn goedkoper als u ze in oktober of november koopt. Maar als u wacht tot een paar dagen voor Kerstmis, kunnen ze duur zijn. Als u een echte boom koopt, zorg er dan voor dat hij verse, groene naalden heeft. De naalden mogen niet droog, bruin of broos zijn. Zorg ervoor dat de boom de juiste maat heeft voor uw huis. U kunt bomen kopen die in verschillende lengtes zijn afgezaagd om in kleine of grote ruimtes te passen. Het versieren van een echte boom kan rommelig zijn. Je moet de boom fris houden door hem regelmatig water te geven, minstens een keer per dag. En u moet alle rommel opruimen die komt van het omwikkelen van de takken met lichtjes en ornamenten. Nepkerstbomen – De meeste nepkerstbomen zijn gemakkelijk op te zetten, kosten minder dan een echte boom en hoeven weken of maanden niet te worden verzorgd. Ze ruiken echter ook niet zoals een echte boom, en je kunt ze niet herplanten als je er klaar mee bent. U kunt nepkerstbomen vinden in vele verschillende vormen en maten. Ze zijn er in allerlei kleuren, waaronder groen, blauw, roze en wit. Nepbomen zijn gemaakt van verschillende materialen. Sommige bomen zijn gemaakt van polyethyleen, dat is een soort plastic. Andere bomen zijn gemaakt van PVC met PE-naalden. Er zijn ook bomen gemaakt van zijde, papier of een combinatie van materialen.

 

Beslis waar je hem neerzet

Wanneer u uw nepkerstboom koopt, moet u bedenken waar u hem neerzet. De meeste bomen zijn ongeveer 2 meter hoog. Als u hem op een hoge plek zet, moet u misschien hurken om ernaar te kijken. Als u een grote boom hebt, moet u ervoor zorgen dat hij past waar u hem wilt hebben. Nepbomen zijn er in veel verschillende maten. Ze variëren van 2 voet tot 10 voet breed en zijn verkrijgbaar in veel verschillende hoogtes. Als je een klein huis hebt, kun je een tafelkerstboom overwegen. Ze zijn klein en passen goed in bijna elk huis. Ze zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten.

 

Hoe zorg je goed voor je nepkerstboom?

– Controleer het water – Zorg ervoor dat uw nepkerstboom elke dag water krijgt. Dit zorgt ervoor dat de naalden groen blijven en aan de boom blijven zitten. Als het waterniveau laag begint te worden, voeg dan water toe aan de boom. – Maak de boom schoon – Eens per week moet u uw nepkerstboom schoonmaken met een zachte borstel om vuil te verwijderen. U kunt de boom ook stofzuigen, maar gebruik geen borstel op de slang. Gebruik in plaats daarvan het plastic uiteinde om schade aan de boom te voorkomen. – Verwijder de standaard – Als je een echte boom hebt, wil je misschien de standaard van de bodem verwijderen. Als u dat niet doet, kan deze in de grond rotten en vlekken op de boom maken. Als je een nepboom hebt, laat dan de standaard op de bodem staan. Zo blijft de boom op zijn plaats. – Goed opbergen – Als Kerstmis voorbij is, moet u uw nepkerstboom goed opbergen. U kunt hem het beste bewaren in een onverwarmde garage of schuur. Als u de boom binnen wilt bewaren, doe hem dan in een doos en bedek de takken met zaagsel of krantenpapier.

 

Tips om een nepkerstboom mooi te houden

– Gebruik een boomstandaard – Als je geen nepkerstboomstandaard hebt, kun je de boom in een emmer zetten met gaten in de bodem om het water eruit te laten lopen. Maar het beste is om een boomstandaard te kopen. – Houd de boom uit direct zonlicht – Zorg ervoor dat u de boom uit de buurt van de zon houdt. De zon kan de kleuren van de boom vervagen. En de hitte van de zon kan de boom uitdrogen, waardoor hij beschadigd raakt en de naalden eraf vallen. – Draai de boom – Draai de boom eens per week een kwartslag. Zo wordt de boom gelijkmatiger en leunt hij niet naar één kant. – Houd de boom uit de buurt van huisdieren – Houd uw kunstboom uit de buurt van uw huisdieren. Zij kunnen op de boom kauwen en ziek worden van het materiaal waarvan de boom is gemaakt. – Zoek een nieuw thuis voor de boom – Als de feestdagen voorbij zijn, zoek dan een nieuw thuis voor uw nepkerstboom. U kunt de boom doneren aan een goed doel of in de vuilnisbak gooien.

 

Verpakken

Als u reist met uw nepkerstboom, moet u hem goed inpakken. Wikkel de boom in een grote handdoek of laken. Gebruik geen te dikke stof, anders kunnen de takken beschadigd raken. Gebruik verpakkingspinda’s of kranten om de boom te beschermen tegen andere voorwerpen in uw koffer. Dit zijn de voordelen van een nepkerstboom. Ze zijn gemakkelijk op te zetten, kosten minder dan een boom, en je hoeft er weken of maanden niet voor te zorgen.

https://www.toptuincentrum.nl/producten/104/kersthuisjes