Shani-Saturnus in de Vedische astrologie

Saturnus, ook bekend als Shanidev in de Vedische mythologie, is de meest gerespecteerde onder alle planeten. Dat is de kracht van Shanidev, dat zijn vermelding alleen al leidt tot angst in de geest van iemand die zijn naam hoort. Een goed geplaatste Saturnus in iemands geboorte horoscoop neemt een tot de hoogten van succes in het leven. Het brengt naam, roem, rijkdom en welvaart. Maar aan de andere kant, als Saturnus slecht in iemands geboortehoroscoop is geplaatst, kan het veel schade aanrichten in iemands leven.

Terwijl de planeet Saturnus met angst en achting wordt opgezocht in alle systemen van astrologie, wordt aangenomen dat Shanidev in de Vedische astrologie wordt geassocieerd met een diepe Karmische connectie. Wanneer iemand wordt getroffen door Shanidev, is het gewoon niet mogelijk om aan de vruchten van zijn Karma’s te ontsnappen, en het is voor het doen en laten van zijn verleden dat men de vruchten plukt.

Er zijn twee fasen die vaak geassocieerd worden met Shanidev, de ene is de dhaiya van Shani, en de andere is de sadhesati van Shani. Saturnus duurt ongeveer 30 jaar om zijn rondgang rond de zon te voltooien, en komt overeen met elk van de zodiac dieren gedurende een periode van twee en een half jaar. Wanneer Shanidev gedurende een periode van tweeëneenhalf jaar in de dierenriem zit, wat het vierde of achtste teken van iemands maanteken is volgens zijn geboortehoroscoop, dan wordt er gezegd dat het een dhaiya van Shani is. Mensen werken heel vaak aan het vinden van remedies voor kwelling veroorzaakt door Shani. Een van de meest voorkomende remedies is het bezoeken van een Hanuman-tempel op zaterdag, omdat wordt aangenomen dat met de zegeningen van Heer Hanuman, de ellende die heer Shanidev heeft veroorzaakt, kan worden overwonnen.

De andere malefische periode is de Sadhe Sati van Shani, een fase van zeven en een half jaar waarin Saturnus door een van moonsign gaat, het teken vlak daarvoor en het teken ernaast. Aangezien Saturnus in elk teken tweeënhalf jaar staat, telt de totale periode op tot zeven en een half jaar. Dit is een lange fase, waarin wordt gezegd dat de invloed van Shani erg sterk is over het individu. Er wordt aangenomen dat het in deze fasen soms moeilijk kan zijn om vooruitgang te boeken op alle gebieden van het leven. Men moet tevreden zijn met het karmische pakket dat Lord Shanidev levert aan het individu en er het beste van maken.

Volgens sommige overtuigingen ontleent Shanidev zijn naam aan het Sanskrietwoord Sanaye, wat langzaam betekent. Van Shanidev wordt verondersteld dat het vertragingen veroorzaakt en obstakels oproept tijdens het werk wanneer iemand onder zijn invloed is. Maar ondanks alle nadelige gevolgen die Shanidev in zijn leven heeft, wordt gezegd dat Shanidev de grootste leraar is. Nadat een persoon door de blessure van Shanidev heen is, komt hij naar buiten om sterker te zijn en bezeten van wijsheid.

In essentie brengen alle planeten onze Karma’s terug naar onszelf en onze levens. Maar Shanidev fungeert als een handhaver; hij dwingt onze Karma’s zodanig op ons af dat er geen uitweg is. Saturnus is de meest fenomenale alle planeten en wordt onderscheiden door zijn ringen. Hoewel de planeet eer en integriteit vertegenwoordigt, betekent Heer Shanidev ook discipline, verantwoordelijkheid en grenzen. De zichtbare planetaire ringen die de planeet omringen zijn symbolisch voor deze grenzen.

Bron:
Zodiac Horoscoop | Daghoroscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/

Een feestlocatie in Enschede huren?

Als u binnenkort van plan bent om een leuk feest te organiseren, dan bent u waarschijnlijk nog wel op zoek naar een geschikte feestlocatie in de omgeving van Enschede. Als u een feest geeft, dan komen hier natuurlijk een hoop zaken bij kijken. Alle gasten moeten worden uitgenodigd, de catering moet worden geregeld en natuurlijk moet er ook een goede feestlocatie in Enschede worden geregeld. Wij zijn alvast voor u op zoek gegaan en hebben een uiterst geschikte feestlocatie in Enschede gevonden die voor allerlei soorten feestjes heel erg geschikt is. Of u nou een feestje wilt geven na een trouwerij, een verjaardagsfeest of iets anders wilt vieren, bij deze feestlocatie in Enschede bent u hiervoor aan het juiste adres. Deze prachtige locatie bevindt zich in Enschede en is voor iedereen zowel met het openbaar vervoer als met de auto en fiets uitstekend bereikbaar. Het geven van een feest doet u waarschijnlijk niet elke week en op het moment dat u dit gaat regelen wilt u dan ook een hele mooie feestlocatie in Enschede. De locatie is immers wel sfeerbepalend en kan veel betekenen voor het feest dat u gaat geven. Deze feestlocatie in Enschede heeft een aantal aanzienlijke voordelen, naast het feit dat er gewoon heel veel ruimte is om een mooi feestje te geven. Er hangt een bijzondere sfeer en op de feestlocatie in Enschede is tevens een lange geschiedenis. Daarnaast is er ook vermaak voor kinderen, zodat u zelf onbezorgd kunt genieten van het feest. Wat ook wel erg prettig is, is het feit dat er een terras buiten aanwezig is. Als u dus een feestje geeft in de zomer, is deze feestlocatie in Enschede ook uitermate geschikt. Bent u al helemaal om en wilt u vandaag nog deze feestlocatie in Enschede boeken voor uw feestje? Kijk dan even op de website voor meer informatie over de mogelijkheden.

http://www.mister-pancake.nl/feestlocatie-enschede/

Wie bedenkt het straattheater?

Het straattheater wordt in de meest gevallen bedacht door de personen die de voorstellig uitvoeren. Dit kan één persoon zijn die de voorstelling bedenkt en die vervolgens andere personen vraagt om mee te spelen. Het kan ook zijn dat iedereen die in de voorstelling speelt heeft meegeholpen met het bedenken van het straattheater. Het bedenken van straattheater neemt vaak flink wat tijd in beslag. In de meeste gevallen gaat er een brainstormsessie aan vooraf. Dit betekent dat iedereen zoveel mogelijk ideeën opschrijft en dat je vervolgens gaat kijken welke ideeën geschikt zijn voor het straattheater. Daarna bepaal je welk idee het beste is en deze ga je dan vervolgens helemaal uitwerken. Dit houdt in dat de teksten worden bedacht en dat er grappen worden toegevoegd. Nadat de basis voor het verhaal is gelegd kan er gestart worden met het maken van het decor, de kostuums en de attributen. Deze onderdelen zijn erg belangrijk voor het visuele deel van het straattheater. Doordat de mensen die het straattheater bedenken ook de voorstelling uitvoeren, kunnen zij zich erg goed inleven in het verhaal. Voor meer informatie over het straattheater kun je kijken op onze website of je kan contact met ons opnemen.

Hoeveel kost het aanvragen van straattheater?

Het aanvragen van straattheater kost uiteraard geld. Hoeveel geld een bepaalde voorstelling kost is erg verschillend. Dit ligt aan de prijzen die de acteurs hanteren en het is afhankelijk van de omvang van de voorstelling. Vaak hanteren de acteurs die net beginnen een lagere prijs dan de acteurs die al veel ervaring hebben met het uitvoeren van een voorstelling. Ook wisselt de prijs per voorstelling. Een korte voorstelling van een half uur zal minder kosten dan een uitgebreide voorstelling die anderhalf uur duurt. Je kan vooraf al wel een beetje een inschatting maken van de kosten voor een bepaalde voorstelling. Wil je zeker weten hoeveel een bepaalde voorstelling kost? Dan kun je het beste een offerte aanvragen. Vaak staan de prijzen namelijk niet vermeld op de website. Je kan dan contact opnemen en aangeven in welke voorstelling je geïnteresseerd bent. De persoon die het straattheater aanbiedt zal dan aangeven hoeveel dat gaat kosten. Je kan meerdere aanbieders van het straattheater contacteren zodat je een goed beeld van de prijzen krijgt. Je hoeft je dan niet af te vragen of je te weinig of te veel betaalt. Neem gerust contact met ons op als je meer wil weten over het straattheater.

https://www.erikenanne.nl/straattheater/