Kennisruimte
Image default
Groothandel

Een industriële weegschaal is geschikt voor diverse bedrijfstakken

In veel bedrijven is het bepalen van gewichten erg belangrijk. Denk aan de voedingsindustrie waarbij ingrediënten moeten worden toegevoegd aan producten. Maar ok bij het verpakken van levensmiddelen moet het gewicht soms op de verpakking worden vermeld, samen met de prijs. Hiervoor kunt u een industriële weegschaal gebruiken. Deze kan als dat gewenst is ook meteen een etiket printen. Zo kan het verpakken van bijvoorbeeld verse levensmiddelen een stuk sneller gebeuren. Maar er zijn veel meer toepassingen waarvoor deze weegschalen kunnen worden ingezet.

Voorkom te zware belading bij vervoer

Een aanhanger, vrachtwagen, goederenwagon of boot heeft een maximale belading. Deze kunt u alleen bepalen als u precies weet wat erin gaat. Dat doet u met behulp van een industriële weegschaal. Hiermee kunt u bijvoorbeeld per pallet of container bepalen wat het gewicht is. Dit hoeft uiteraard niet tot op de gram, maar het aantal kilo’s is natuurlijk wel van belang. Zo weet u of die ene pallet er wel of niet meer bij kan. Door goed te wegen voorkomt u overbelading. Vrachtwagens worden op verschillende punten op snelwegen gewogen, om onder andere te bepalen of ze niet te zwaar zijn voor bijvoorbeeld een brug of viaduct. Daar komt bij dat er vaak ook op basis van gewicht moet worden bepaald voor transport. Ook dan is het noodzakelijk om het exacte gewicht te weten.

Koop uw weegschaal bij deze professionele leverancier

De aankoop van een industriële weegschaal is een weloverwogen keuze. U wilt een apparaat dat volledig aan uw wensen voldoet. Daarvoor kunt u terecht bij Tegra Systems. Zij hebben een overzichtelijke webshop met een royaal assortiment aan weegschalen voor de industrie. U kunt bij hen direct bestellen. Uiteraard is de klantenservice beschikbaar voor deskundig advies als u het lastig vindt om een keuze te maken of meer informatie wilt over een bepaalde weegschaal.