Kennisruimte
Image default
Electronica en Computers

Een correct licentiebeheer kan problemen voorkomen

Als u een bedrijf heeft is het belangrijk om het licentiebeheer van de gebruikte software op computers en laptops goed te bewaken. Als u dat niet doet loopt u het risico dat u de programma’s illegaal gebruikt. Dit kan ertoe leiden dat een programma niet of niet correct meer werkt omdat essentiële updates niet meer worden geïnstalleerd. Maar het kan ook gebeuren dat u wordt ‘betrapt’ op illegaal gebruik van software waardoor u op een flinke boete kan komen te staan. Onafhankelijk ICT advies kan ervoor zorgen dat u dit niet overkomt en dat u uw programma’s zonder zorgen kunt gebruiken.

Let er op dat het licentiebeheer klopt met het aantal gebruikers

Veel mensen denken dat één keer een softwarepakket kopen voldoende is om het door meerdere mensen te laten gebruiken. Vaak is dit echter niet juist. Als u bijvoorbeeld op vier onafhankelijke laptops of computers het pakket Microsoft Office wilt gebruiken dan moet u hiervoor vier aparte licenties aanschaffen. Door gebruik te maken van licentiebeheer door een deskundig bedrijf zoals OnnIT kunt u aanzienlijk op de kosten besparen. Daarnaast kunnen zij u van aanvullend onafhankelijk ICT advies voorzien waar u uw voordeel mee kunt doen. Als u de licenties niet tijdig op orde heeft kan dit ertoe leiden dat u en uw eventuele personeel van de ene op de andere dag niet meer kunnen werken omdat het gebruik van de software wordt geblokkeerd.

Maak gebruik van onafhankelijk ICT advies voor uw licenties

Als u gebruikmaakt van onafhankelijk ICT advies voor het op orde brengen en houden van de licenties binnen uw onderneming loopt u geen risico voor hoge boetes of het blokkeren van software omdat u het – misschien volledig te goeder trouw – illegaal in gebruik heeft. OnnIT, gevestigd in Nieuw-Beijerland, ondersteunt u graag bij het beheer van de licenties binnen uw bedrijf. Zij zorgen ervoor dat u nooit teveel betaalt voor de gebruiksrechten en dat deze ook nooit verlopen. U heeft hier dus geen omkijken meer naar.