Hoe herken je een burn-out met behulp van een bedrijfspsycholoog?

Hoe herken je een burn-out? De bedrijfspsycholoog helpt je bij het herkennen van burn-out klachten en begeleid je tijdens je herstel. Misschien heb je klachten: voel je je moe en futloos en minder vaardig om je werk uit te voeren. Sterker nog: alleen al de gedachte aan werk bezorgt je een hoop spanning. Tijd om aan de slag te gaan met een bedrijfspsycholoog.

Hoe herken je een burn-out en hoe helpt de bedrijfspsycholoog daarbij?

Bedrijfspsychologie is een discipline dat zich richt op je herstel na een burn-out. Een bedrijfspsycholoog helpt je beter in je vel zitten, meer energie te krijgen en meer inzicht in je eigen grenzen en waarom het zo ver is gekomen te krijgen. Het voordeel van bedrijfspsychologie is dat het zich richt op de context van werk. Hoe je een burn-out herkent is de eerste stap, samen met de bedrijfspsycholoog maak je vervolgens een concreet plan voor de terugkeer naar werk. Samen kijk je naar wat wel en wat niet kan. Met welke taken begin je? Hoe pak je die aan? En hoe voorkom je dat je terugvalt?

Hoe je met bedrijfspsychologie burn-out klachten kunt bestrijden

Bedrijfspsychologie omvat verschillende methodieken die je een antwoord geven op vragen als:

Bedrijfspsychologie is maatwerk, een methode die bij jou past maar die zich daarnaast ook middels wetenschappelijke onderbouwing bewezen heeft. Een bedrijfspsycholoog heeft de ruimte om de begeleiding zo in te richten dat hij zo goed mogelijk bij jouw situatie aansluit. Bij Evoli Bedrijfspsychologie bieden we verschillende burn-out trainingen en werken we met inzichten uit Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Solution Focus Therapy, Mindfulness en Life-style adviezen, Transactionele Analyse, EMDR en andere methodieken. Deze worden toegepast op de behoefte van de cliënt om het herstel na een burn-out zo veel mogelijk te bevorderen.

Starten met bedrijfspsychologie bij burn-out klachten

Ieder traject begint met een intakegesprek. Hoe herken je bijvoorbeeld zelf dat je een burn-out hebt? En waarom heb je nu besloten om hier aan te gaan werken? De bedrijfspsycholoog maakt tijdens dit gesprek samen met jou een plan om je burn-out aan te pakken en te voorkomen dat je terugvalt. Zodat je weer met plezier kunt leven en werken, en je beter in je vel zit.

 

Effectieve Behandelingen voor Angst in Kinderen

Ouders denken vaak na of hun angstige kinderen met de tijd hun angst zullen ontgroeien of dat het slechter zal worden. Sommige angstige kinderen ontwikkelen zelf bestrijdingstechnieken wanneer ze opgroeien, wanneer ze geïnspireerd worden om hun angsten aan te gaan. Aan de andere kant, kunnen angstige kinderen die hun angsten uit te weg gaan er aanzienlijk door beperkt worden.

Gekoppeld met een langdurige aversie van activiteiten die bij hun leeftijd passen, kunnen belangrijke vaardigheden verloren gaan, waardoor angstige kinderen steeds meer symbiotisch worden met de paar mensen waar ze op kunnen vertrouwen. Vaak zorgt dit voor familie conflicten door slechte kennis om er mee om te kunnen gaan. Met een verhoging in familie conflicten en een afname in het vermogen om op school en met leeftijdsgenoten mee te kunnen doen, zakt hun zelfvertrouwen de diepte in. Voelt uw kind zich angstig, raadpleegt een psycholoog om hulp!

Gelukkig kunnen angstige kinderen hun angsten ontgroeien door ze geleidelijk aan het hoofd te bieden. Elke keer dat een angst makende situatie is doorstaan, reageert het kind er een beetje minder op. Wanneer het kind herhaaldelijk blootgesteld wordt aan de angstige situatie, en geholpen wordt om zijn of haar angst succesvol te meesteren, zal de vecht-of-vlucht reactie op de situatie verwateren.

Over een heel leven genomen, komt en gaat de spanning in mensen die er aanleg voor hebben. Uitbarstingen komen vaak voor wanneer steun verloren gaat of wanneer er een nieuwe stressfactor zich voordoet. Bijvoorbeeld de verwachting dat kinderen meer op zelfstandig worden tijdens de adolescentie kan moeilijk zijn voor een sensitief kind die altijd veel op zijn of haar ouders heeft gesteund.

Echter is dit geen reden voor wanhoop voor een kind die aanpassingsvaardigheden heeft geleerd. Het is daarentegen een signaal dat de vaardigheden die in het verleden gewerkt hebben opnieuw beoordeeld moeten worden, en dat er een paar nieuwe toegevoegd moeten worden. Elke keer dat een nieuwe situatie gemeesterd wordt, wordt zelfvertrouwen opgebouwd, en het kind leert om nieuwe uitdagingen aan te gaan en een productief, vervullend leven te leiden.

Besluiten welke methode het beste geschikt is voor je angstige kind om zijn angsten onder ogen te komen vergt bezinning. Een vuistregel is, als het maar werkt en niet het kind beschadigt. Wanneer je kind niet de vaardigheden bezit om zijn angst onder ogen te komen, dan is training in deze vaardigheden bij een psycholoog nodig voordat het kind blootgesteld kan worden aan wat hem angstig maakt.

 Kinderen Psychologen Dienstverlening Breda

https://www.depsycholoog.nl/breda/

Daklekkage ontdekt? Dan komt de specialist binnen 24 uur bij u langs

Als u een daklekkage geconstateerd hebt, wilt u natuurlijk dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. U wilt natuurlijk niet dat het vocht nog meer schade aan kan richten. Bij Dakonderhoud Nederland bent u verzekerd van een goede service en de nodige kennis en ervaring. Al meer dan veertig jaar is het bedrijf zowel particulieren als bedrijven van dienst. Zodra u naar Dakonderhoud Nederland belt, staat er binnen 24 uur iemand bij u voor de deur. Uw probleem wordt beoordeeld en er wordt direct een offerte opgemaakt. Wordt een noodgeval geconstateerd? In dit geval wordt het probleem direct voor u opgelost!

Is uw bitumen dak toe aan vervanging na een daklekkage?

Laat reparatie van daklekkage en andere diensten uitvoeren door de specialist en wees er zeker van dat de lekkage stopt. U zit toch niet te wachten op nóg meer schade? Is uw dak bijvoorbeeld voorzien van bitumen dakbekleding? Het is met dit type dakbekleding vaak lastig te achterhalen wanneer er een lekkage ontstaat. Na vele regenbuien kan een daklekkage helaas snel ontstaan. Het eerste waar u aan denkt is om dit te repareren. Bent u eigenaar van een oud dak? Dan is een snelle reparatie vaak niet de slimste keuze. Dit omdat het probleem groter is dan enkel een lekkage. Het vervangen van de gehele dakbedekking is vaak prioriteit. Dakonderhoud Nederland maakt gebruik van duurzame oplossingen; een voordeel wat u op de lange termijn eenvoudig terugverdient. Laat u ontzorgen en ontvang advies op maat voor uw bitumen dak!

Door een gloednieuw dak aan te leggen is een daklekkage verleden tijd

Heeft u een oude woning of bezit u een ouder kantoorpand? Dan kan een daklekkage zomaar bij u voorkomen. Een risico op een lekkage wordt groter of u heeft dit probleem al ervaren. In wat voor geval dan ook; u wilt een daklekkage verhelpen óf voorkomen. Door de specialisten van Dakonderhoud Nederland in te schakelen, geniet u in vele gevallen binnen twee werkdagen van een gloednieuw dak. Zodra u de hulp inschakelt, ontvangt u een eerlijk advies. Het kan namelijk voorkomen dat alleen de beschadigde dakpannen moeten worden vervangen. Deze dakpannen worden uit voorraad geleverd en liggen hierdoor binnen de kortste keren op uw dak.

Teambuilding

Teambuilding

Het is belangrijk om altijd te werken aan de team spirit en aan de teambuilding binnen jouw team. Een goede manier om dit te doen is door dan ook te kiezen voor verschillende Teambuilding activiteiten die ervoor zorgen dat er een betere sfeer op het werk ontstaat. Ook leren werknemers elkaar veel beter kennen door een leuk en origineel teambuilding uitje voor het hele team.

Teambuilding activiteiten

In Utrecht zijn er dan ook veel verschillende opties om uit te kiezen. Zo kunt u bij verschillende uitjes en evenementen bureau’s kiezen uit een groot aanbod van verschillende soorten programma’s. Kies er bijvoorbeeld voor om een bedrijfsfeest te houden in combinatie met een uitje voor een beter team, of kies ervoor om een gaaf feest te laten organiseren waarbij jullie met z’n allen in de middag nog een leuk uitje doen. Een perfecte Teambuilding Utrecht activiteit is waarschijnlijk wel het Expeditie Robinson. Bij dit programma moet u gebruik maken van verschillende strategieën om het spel te kunnen winnen. Bij deze expeditie bent u helemaal vrij in het kiezen van verschillende activiteiten. In totaal is er een aanbod van meer dan 100 verschillende activiteiten waar alle werknemers uit kunnen kiezen. Wel wordt iedereen gestimuleerd om tot het uiterste te gaan aangezien er verschillende eliminatierondes zijn. Ook maakt u kans op een reis naar Las Vegas en is het doel van dit uitje om ervoor te zorgen dat u de proeven kunt volbrengen. Dit uitje zorgt voor een goede spanning en een goede competitieve sfeer tussen iedereen. Verder duurt dit uitje 4 uur, wat perfect is voor een leuke dag. Naast het feit dat iedereen meewerkt aan een betere band tussen de werknemers komt er ook veel tactiek bij het spel kijken. Ook is dit uitje zeer sportief te noemen en zullen veel werknemers dit ongetwijfeld kunnen waarderen.

Teambuilding Utrecht

Voor een leuk uitje in de middag kun je zeker doen aan de Da Vinci Code. Bij dit spel moet u verschillende uitdagende opdrachten oplossen. Dit kan alleen door het oplossen van verschillende mysteries die zeker wat tijd kosten om op te lossen! Bij dit spel kunt u er zelf voor kiezen om teams te vormen en verschillende geheime codes te kraken. Om de codes te kunnen kraken is het nodig diverse aanwijzingen te verzamelen. Deze zijn te vinden in het gangenstelsel dat ondergronds loopt. Verder krijgt u bij dit spel een persoonlijke begeleider en zijn er verschillende indoor opdrachten waar iedereen aan mee gaat doen. Het voordeel van dit uitje is dat u dit ook met slecht weer kunt doen, aangezien het binnen is. Dit uitje is perfect voor een bedrijf dat op zoek is naar een leuk uitje voor een betere team spirit dat helemaal op maat is gemaakt. Nadat u namelijk uw eigen wensen en eisen heeft doorgegeven voor dit uitje wordt hier rekening mee gehouden en wordt er bekijken welke datum het beste is. Zo is dit uitje zeer betaalbaar en krijgt het goede reviews.

https://www.eventspot.nl/teambuilding-events

Kies verschillende zwenkwielen, van klein tot groot

Wanneer u op zoek bent naar zwenkwielen, bent u op zoek naar kwaliteit. U wilt natuurlijk niet dat er een wiel kapotgaat net wanneer u een zwaar voorwerp aan het verplaatsen bent. Er zijn diverse situaties waar u zwenkwielen voor nodig heeft. Daarom zijn er ook wielen voor verschillende doeleinden verkrijgbaar in de webshop van WielenOutlet: van elastische rubber zwenkwielen tot nylon zwenkwielen en van vintage wielen tot afvalcontainer wielen. Het kan echter ook lastig zijn om een keuze te maken uit zo’n groot aanbod zwenkwielen. In dat geval voorziet de specialist u graag van passend advies zodat u een weloverwogen keuze maakt.

Naast zwenkwielen ook diverse toebehoren te koop bij specialist

Bent u op zoek naar accessoires bij uw zwenkwielen? Kies voor Wielenoutlet, de specialist in zwenkwielen en profiteer van een aantal voordelen. Allereerst hoeft u uw huis niet meer uit en plaatst u uw bestelling gewoon in de webshop. Ten tweede, u kunt hier veel meer bestellen dan alleen zwenkwielen. Zo kunt u hier ook terecht voor allerlei toebehoren, zoals lasschetsplaten, bouten en moeren en expanders. Dat is ideaal wanneer u niet alle benodigdheden in huis heeft en u slechts bij één bedrijf uw producten hoeft te bestellen.

Met zwenkwielen lopen alle activiteiten op rolletjes

Bent u voor die ene zware klus op zoek naar zwenkwielen? Bijvoorbeeld omdat u aan het verhuizen bent? Of omdat u onder uw eetkamerstoelen wieltjes wilt monteren? Er zijn verschillende doeleinden te bedenken waar u zwenkwielen voor nodig heeft. Bekijk daarom eens het uitgebreide assortiment van WielenOutlet. Bij deze specialist vindt iedere klant, dus ook u, de zwenkwielen waar hij of zij naar op zoek is: van rubberen zwenkwielen tot dubbele wielen en vintage zwenkwielen. Hierdoor lopen al uw geplande activiteiten, licht of zwaar, gegarandeerd op rolletjes! Dat is een ding waar u zeker van bent wanneer u zwenkwielen besteld bij dé wielspecialist.

https://www.kennisruimte.nl/

Totaalinstallateur voor uw woning of bedrijfspand

MRO Elektrotechniek is een totaalinstallateur in diverse elektrotechnische vakgebieden en richt zich op de particuliere en zakelijke markt. Bent u op zoek naar de totaalinstallateur in elektrotechniek voor uw bedrijfspand? Of wilt u juist voor uw woning een specialist inschakelen? Hiervoor kunt u dus terecht bij deze totaalinstallateur! Zij kunnen u van dienst zijn bij elektrotechniek, maar ook bij klimaatbeheersing en sanitair- en loodgieterswerk. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in duurzame energie, waardoor ze ledverlichting, oplaadpunten en zonnepanelen kunnen installeren. U kunt dus echt rekenen op een totaalpakket bij deze specialist uit het Brabantse Raamsdonkveer en u vindt alle disciplines onder één dak. Handig hierbij is dat u altijd één vast aanspreekpunt heeft voor al uw werkzaamheden.

Kies voor een totaalinstallateur die thuis is in alle klimaatbeheersingsinstallaties

Wilt u een totaalinstallateur inschakelen die thuis is in alle klimaat installaties en alles wat daarbij komt kijken? Kies dan voor een ervaren bedrijf als MRO Elektrotechniek uit Raamsdonksveer. Zij kunnen u uitstekend van dienst zijn bij alles wat met klimaat installaties te maken heeft. Ze kunnen u helpen bij zonne-energie, klimaatbeheersing, lage tempratuur verwarming, airco-installaties, warmteterugwinning, mechanische ventilatie, warmtepomp systemen, cv-aanleg en ketelvervanging. Ze zijn op de hoogte van de eisen die gelden in de utiliteitsbouw voor verwarming- en luchtbehandelingsinstallaties. Daarom houdt deze totaalinstallateur in de utiliteit zich altijd aan de geselde NEN-normen en kiezen ze niet automatisch voor de standaardoplossing, maar leveren ze maatwerk. Hierdoor weet u zeker dat u de klimaatbeheersing heeft die bij uw bedrijfspand of woning past!

Ook voor sanitair en loodgieterswerk kunt u terecht bij de totaalinstallateur

Bent u op zoek naar een totaalinstallateur voor sanitair en loodgieterswerk? Kies dan voor een ervaren bedrijf! Want er worden steeds strengere eisen gesteld aan een totaalinstallateur bij werkzaamheden aan sanitaire-, water- en gastechnische installaties. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is MRO Elektrotechniek BV uit Raamsdonkveer. Zij passen de nieuwste technieken toe waardoor u verzekerd bent van een veilige en duurzame installatie. De totaalinstallateur is gespecialiseerd in cv-installaties, gas, riool en sanitair, ventilatie en water. Daarnaast verzorgen ze deze disciplines voor zowel zakelijke als particuliere partners. Bij de werkzaamheden staat comfort en gezondheid voorop en wordt er rekening gehouden met de geldende NEN-normen. U kunt er dus van op aan dat de werkzaamheden veilig verlopen.

Leren ladders keuren? Volg een cursus!

Wilt u ook leren ladders keuren? Volg dan een cursus op het gebied van NEN 1010[G1] . Het keuren van ladders is helemaal niet lastig. U moet gewoon weten waar u op moet letten. Dat leert u in een speciale cursus genaamd de cursus Keuren Ladders, Trappen en (rol)Steigers. U leert dan al het klimmaterieel te keuren volgens de NEN 2484 en NEN-EN 1004. Na afronding van de cursus mag men zich keurmeester Voldoende Onderricht Persoon noemen volgens de Arbowet. U bent in staat zelf ladders te keuren. U kunt uw expertise nog verder uitbreiden. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een cursus voor NEN 1010 installatie tester volgen. U leert dan alles over het testen van elektrotechnische laagspanningsinstallaties. U kiest zelf of uw keurmeester van ladders of NEN 1010 installatie tester wilt worden.

Gemakkelijk inschrijven voor cursus NEN 1010 installatie tester

Inschrijven voor een cursus kan heel eenvoudig. Een kind kan de was doen. Overweegt u een cursus te volgen waarin u leert ladders te keuren? Of hoopt u door middel van een cursus gecertificeerd NEN 1010 installatie tester te worden? U kunt zich zeer gemakkelijk voor een van de vele inspectie- en keuringscursussen inschrijven. U selecteert de cursus van uw keuze. Dat kan bijvoorbeeld de cursus voor het keuren van ladders of die voor NEN 1010 installatie tester zijn. Vervolgens kiest u de locatie en data die u het beste uitkomen. Na het invullen van uw gegevens, bent u meteen ingeschreven. Daarna hoeft u uw aandacht alleen nog maar te besteden aan het volgen en afronden van de cursus.

Ladders en ander klimmaterieel laten keuren voor veiligheid

Klimmaterieel moet veiligheid waarborgen. Ongelukken, die wilt u voorkomen. Ladders en ander klimmaterieel zoals trappen en rolsteigers dient u regelmatig te laten keuren. Het gaat dan met name om draagbaar klimmaterieel. Dit zijn met name fabrieksmatig gemaakte ladders en trappen die zijn uitgevoerd in metaal, kunststof of hout. Het doel van een keuring is het ontdekken van gebreken die na ingebruikneming kunnen ontstaan en voor gevaar kunnen zorgen. Vaak gebeurt het keuren van ladders één keer per jaar. Als de ladder is goedgekeurd, wordt deze voorzien van een keuringssticker. Hierop staat ook wanneer de volgende keuring zal plaatsvinden. Het keuren kan bij u op locatie. U schakelt hiervoor een bedrijf in dat gespecialiseerd is in inspecties. Zo kunt u naast een keuring voor uw ladders ook een NEN 1010 installatie tester inschakelen bij eenzelfde bedrijf.

 [G1]

Meer flexibiliteit in uw bedrijf door outsourcing van IT

In organisaties die steeds complexer aan het worden zijn, is het bijna geen doen meer om alle kennis, bijvoorbeeld op het gebied van IT in eigen beheer te houden.  Outsourcing van IT zorgt ervoor dat u verzekerd bent van een optimale combinatie tussen capaciteit en flexibiliteit. U kunt onder andere kiezen voor Network Management, Server Management, Werkplekbeheer en Application Management. Daarnaast heeft u bij een specialist van middelgrote omvang ook de garantie op een service op maat en een persoonlijke aanpak. Of u nu de accountmanager of de servicedesk nodig heeft, de vakkundige medewerkers staan altijd voor u klaar. Het outsourcen van IT met een menselijk karakter, dat is waar de IT-dienstverlener voor staat.

Lokale overheden hebben baat bij het outsourcen van IT

Het besef bij de overheid dat diverse ICT systemen nu toch echt op hun laatste benen lopen is er inmiddels wel, maar hoe pak je de modernisering ervan aan? Ondanks de bezuinigingen blijft het voor gemeentelijke en provinciale overheden belangrijk om te innoveren. De verregaande kennis en ervaring van een gespecialiseerde IT-dienstverlener kan juist dan een groot verschil maken. Het outsourcen van IT is bijvoorbeeld ideaal om de juiste digitaliseringslag te maken. Steeds meer zaken kunnen tegenwoordig immers digitaal afgehandeld worden door bedrijven en burgers. Ook de werknemers van lokale overheden hebben wensen op het gebied van digitalisering. Een specialist in outsourcing van IT kan er onder meer voor zorgen dat er plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt kan worden.

Outsourcing van IT voor de gezondheidszorg

IT speelt al jaren een steeds belangrijkere rol binnen de gezondheidszorg. Het is dan ook letterlijk van levensbelang dat systemen goed blijven draaien en er zo min mogelijk uitvalt. Daardoor ligt er veel druk op het personeel in de gezondheidssector. Om te kunnen blijven voldoen aan de hoge eisen van cliënten is het van belang om te moderniseren en digitaliseren. Om er zeker van te zijn dat dit op de juiste manier gebeurt, is het verstandig om een ervaren bedrijf in te schakelen voor de outsourcing van IT. Door het outsourcen over te laten aan een erkende specialist kunt u ervan op aan dat het digitaliseringsproces helemaal in orde komt.

 

Solliciteren op een BIM modelleur of 3D tekenaar vacature: hoe zorgt u voor een verzorgd profiel

Misschien bent u onlangs een modelleur BIM vacature of tekenaar 3D vacature tegengekomen die uw interesse wekt. U wilt natuurlijk wel overkomen met een verzorgd profiel. Als u wilt gaan solliciteren op een BIM modelleur of 3D tekenaar vacature, wilt u natuurlijk een goede indruk maken. Daarvoor zijn in de eerste plaats een goede cv en motivatiebrief nodig. Maar dat is niet het enige waarmee u goede indruk maakt wanneer u gaat solliciteren op een vacature voor technisch tekenaar werktuigbouw. Het beste is het om online een profiel aan te maken bij een speciaal CAD-recruitmentbureau. U kunt daar belangrijke informatie over uzelf plaatsen. Zo kunt u aangeven wat uw eerdere werkervaring is, wat uw opleiding is geweest en of u op zoek bent naar vast of tijdelijk werk. Op deze manier wordt het gemakkelijker om op een 3D tekenaar of BIM modelleur vacature te reageren.

Test je soft skills als tekenaar werktuigbouw 

In uw profiel kunnen onder andere uw soft skills naar voren komen. Maar soft skills, wat zijn dat nu precies. Ook als tekenaar werktuigbouw zijn soft skills erg belangrijk. Dat zult u ook merken als u solliciteert op een vacature voor technisch tekenaar werktuigbouw. Soft skills zijn persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Deze worden vaak onderschat als men solliciteert op een vacature voor BIM modelleur of 3D tekenaar. Toch zijn ze zeer belangrijk. Een CAD-recruitmentbureau kan ze testen door middel van het DISC-instrument. Deze onderscheidt vier gedragsstijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. Als u een test maakt, krijgt u een beter inzicht in uw sociale competenties. Ook kunt u ze trainen, zodat u zich geschikter maakt voor uw ideale vacature voor BIM modelleur of technisch tekenaar werktuigbouw.

Een CAD-recruitmentbureau voor een BIM modelleur of 3D tekenaar vacature

Er bestaan recruitmentbureaus die gericht zijn op een speciaal vakgebied. Dat geldt ook voor technische beroepen als tekenaar werktuigbouw. Het kan soms lastig zijn om een geschikte BIM modelleur of 3D tekenaar vacature te vinden. Waar vindt u nu als technisch tekenaar werktuigbouw een vacature die geheel bij u past? Daarvoor schrijft u zich het beste in bij een CAD-recruitmentbureau. Hier zijn alleen CAD-vacatures te vinden. Er wordt geworven door CAD-specialisten die gelijk zien wat u waard bent. Zo is die 3D tekenaar of BIM  modelleur vacature zo gevonden! Opdrachtgevers zijn vaak zeer divers. Zo kunt u bijvoorbeeld terechtkomen bij productiebedrijven, bouwbedrijven, ingenieursbureaus en lokale overheden. Wanneer u hulp wilt bij het vinden van een vacature voor technisch tekenaar werktuigbouw bent u bij een CAD-recruitmentbureau aan het juiste adres.

Meerjarenonderhoudsplan

Een duidelijk overzicht van alle onderhoudswerkzaamheden aan een pand is belangrijk voor de Vereniging van Eigenaars. Het is handig om een meerjarenonderhoudsplan te maken waardoor je een duidelijk overzicht hebt van wat er allemaal aan het gebouw gedaan is en dan kan je ook zien wanneer iets aan vervanging toe is. Zo een plan heet ook wel een MOP en het is slim om daarbij ook gelijk een conditiemeting uit te voeren. Er wordt dan op dat moment gekeken wat er aan gebouw moet worden vervangen of op welke plekken nog onderhoud nodig is. Zo weet je precies in welke staat je gebouw is als de MOP wordt opgesteld. Als dit het geval is dan voorkom je dat het dubbel in de MJOB komt te staan. Als Vereniging van Eigenaars zijn er nog meer aspecten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een reservefond te hebben. Dit reservefonds moet op een aparte rekening staan en er moet genoeg geld op staan om onverwacht onderhoud te kunnen betalen. Hoewel nergens staat hoeveel geld er op een reservefonds moet staan, is dit wel verplicht en moet hier goed opgelet worden dat het genoeg is voor eventueel onderhoud. Daarnaast is ook het meerjarenonderhoudsplan verplicht. Met dit plan kan er bepaald worden hoeveel geld er op je reserve fonds moet staan om dan eventueel onderhoud aan het gebouw te kunnen financieren.  Maar 25% van de Vereniging van Eigenaars bezit zo een reserve fond terwijl dit in principe verplicht is. Bij 50% is van de 25% die zo een fond bezit, is het saldo te laag om het de eventuele werkzaamheden te kunnen betalen. Dat dit percentage zo laag ligt, kan verschillende redenen hebben. Zo kan er gewoon te weinig geld voor zijn, of is het een erg klein pand of is niet in het bezit door iemand van de Vereniging van Eigenaars.

http://laan35.nl