Waarom schone lucht in huis zo belangrijk is

Veel mensen ventileren hun woning niet goed. Soms omdat zij hiervoor niet de juiste installaties hebben, en soms omdat zij er gewoon niet goed op letten. Door niet goed te ventileren, krijgt u vervuilde lucht in uw woning, dit heeft veel negatieve gevolgen. Het liefst wilt u dit natuurlijk voorkomen, ventileren is namelijk zo gedaan. U moet alleen wel weten wanneer en hoe u dit aan moet pakken. We geven u een aantal tips om te ventileren en vertellen waarom schone lucht zo belangrijk is in huis.

Vervuilde lucht is slecht voor uw gezondheid

Het belang van ventileren in huis is ontzettend groot. Wanneer u niet goed ventileert, wordt het binnen een muffe, stinkende en vochtige ruimte. Doordat u constant vervuilde lucht inademt wordt u sneller ziek en krijgt u last van klachten zoals hoofdpijn. Het kan zelfs leiden tot klachten zoals astma. Ventileren is dus ontzettend belangrijk. U zult merken dat als u frisse en schone lucht in uw woning heeft, u zich een stuk betere voelt. U bent fitter en uw weerstand is hoger. 

Bacteriën en schimmels

Een vervuilde omgeving waar het warm en vochtig is, is ideaal voor bacteriën en schimmels. Dit wilt u natuurlijk het liefst buiten de deur houden. Een tip om dit tegen te gaan: doe de ventilatiecheck! Meet de luchtvochtigheid en temperatuur in verschillende ruimtes om te kijken waar de kans op schimmels of bacteriën het grootst is. Zorg dat deze ruimtes regelmatig frisse lucht krijgen. Ook als u nog geen last heeft van bacteriën en schimmels moet u dit doen, voor u het weet heeft u er wel last van. 

Tips voor een gezond binnenklimaat

Ventileren kunt u op verschillende manieren doen. De makkelijkste optie is natuurlijk gewoon een raampje open zetten. Dit moet u sowieso regelmatig doen om schone lucht binnen te krijgen. Ook is het handig als er een constante toevoer is aan frisse lucht. Ook dit kan op verschillende manieren. Een ventilatierooster werkt bijvoorbeeld erg goed. Ook een WTW systeem kan u helpen om schone lucht in uw woning te krijgen. 

Extra ventileren in sommige situaties

In bepaalde situaties is het nodig om extra te ventileren omdat er extra warmte of vocht vrijkomt. Dit kunt u het beste zo snel mogelijk verhelpen. Enkele voorbeelden van deze situaties zijn als volgt:

 

  • Na het douchen de ventilator aanzetten of een raam open doen.

  • Tijdens en na een feestje, er komt dan veel extra warmte en vocht vrij.

  • Tijdens en na het koken omdat er veel condens vrij komt.

  • Als u de was op heeft opgehangen zodat het vocht naar buiten kan. 

  • Wanneer u gaat klussen zodat vervuilde lucht en dampen naar buiten kunnen. 

 

Aanspreken

In ieders leven spelen vriendengroepen, of soms één vriendengroep een grote rol. Binnen de vriendengroep heb je altijd verschillende rollen, dit heeft vooral te maken met de persoonlijkheid van de personen binnen de vriendengroep. Er is altijd iemand die geen blad voor de mond neemt, en ook vaak is er een grappenmaker binnen een vriendengroep. Binnen een vriendengroep is het vaak erg gezellig wanneer zij samen zijn. Natuurlijk is het niet altijd even gezellig, zeker wanneer je elkaar heel vaak ziet kan het een beetje een gaan vervelen om elkaar te zien. Als je een hechte vriendengroep hebt zal dit echter niet het geval zijn. Het kan soms zijn dat één iemand zich een beetje terugtrekt van de groep. Dit valt na een tijdje altijd erg op, er is constant één iemand afwezig. Dit kan verschillende redenen hebben: wellicht heeft deze persoon een ander leven gevonden. Werk, relaties of familie kunnen vaak van grote invloed zijn op het vertonen van het gezicht of niet. Wanneer iemand eerst heel hecht was met de vriendengroep, en zich langzaam maar zeker afzondert zonder hier concrete redenen voor te geven, kan het zijn dat er wat anders aan de hand is. Het is mogelijk dat deze persoon met mentale problemen kampt, waardoor hij of zij wellicht denkt dat hij niet welkom is in het gezelschap. Ook kan het zijn dat de persoon nergens meer zin in heeft door bijvoorbeeld een depressie. Wanneer je dit verdenkt, is het verstandig om een psycholoog haarlem om advies te vragen. Het beste idee is om individueel contact met de persoon te zoeken om erachter te komen wat er aan de hand is. Speel dan niet zelf voor psycholoog amersfoort maar laat dit aan professionals over. Het is wel verstandig om met de persoon te praten, omdat dit inzicht bied dat er mensen zijn die begrip hebben voor de mentale problemen.

https://piekerpoli.nl/

De economische crisis

Iedereen in Nederland kent het begrip ‘economische crisis’ wel. Althans, iedereen die voor 2000 is geboren heeft dit begrip ongetwijfeld vaak voorbij horen komen. Dit heeft te maken met de crisis die Nederland, maar ook de rest van de wereld, in 2008 trof. De crisis, die vaak ook de kredietcrisis werd genoemd, begon in 2007 in Amerika. Banken kopen hier obligaties op, om deze vervolgens verder te verhandelen. Het concept is vergelijkbaar met het handelen van aandelen waar de Nederlandse banken zich mee bezig houden. De banken hebben een hoop obligaties in bezit, en aan het eind van 2007 kelderden de waardes van deze obligaties spectaculair. Dit zorgde er voor dat de banken miljarden af konden schrijven op de obligaties: dit betekent simpelweg dat er enorm veel geld uit de economie verdwijnt. De banken leden dus grote schade, en dit zorgde ervoor dat de banken geen krediet meer konden verstrekken aan consumenten, maar ook aan bedrijven. Dit had als resultaat dat ondernemers, maar ook starters, geen geld meer konden lenen bij de bank. Wanneer je een huis met rieten dakbedekking wilt kopen, zul je hier een lening voor af moeten sluiten. Huizen die bewerkt zijn door rietdekkers zijn altijd een stuk prijziger, maar voor bijna niemand is het mogelijk om een huis aan te schaffen zonder hier een hypotheek voor af te hoeven sluiten. De som geld is simpelweg te groot, en dit zal erg lang duren om het zelf bij elkaar te sparen. Het is voor consumenten ontzettend lastig om een huis te vinden op een markt waar geen geld meer geleend kan worden. Dit was ook het probleem wat de huizenmarkt heeft doen instorten. De markt is hier nog steeds niet helemaal van hersteld, maar is wel hard op weg om weer de goede kant op te gaan.

https://www.rietwerk.nl/

De salarisadministratie

Salarisadministratie, het is een begrip waar iedereen die een eigen bedrijf heeft vaak mee te maken heeft. Heb je een groot of een klein bedrijf, dat maakt niet uit. Zodra je werknemers in dienst hebt is de salarisadministratie nou eenmaal iets waarmee je te maken hebt. Wanneer je de baas bent van een klein bedrijf heb je vaak genoeg overzicht over de werknemers en de uren die ze maken. Heb je een groter bedrijf kan dit teveel werk zijn en kan het ook een stuk ingewikkelder worden. Bij de salarisadministratie zijn er veel zaken waar je op moet letten, deze hebben ook weer te maken met de personeelsadministratie.

Wanneer je een groot bedrijf hebt of een bedrijf wat aan het groeien is kan je het overzicht een beetje kwijtraken. Maar wees niet bang, er is de optie om dit uit te besteden. Dit kan namelijk bij CBBS, zij staan voor u klaar op het gebied van de salarisadministratie en personeelszaken. Bij dit bedrijf zijn verschillende HR professionals beschikbaar die u en uw bedrijf kun helpen op deze gebieden.

Het is natuurlijk belangrijk om te weten hoeveel geld je aan je werknemers moet overmaken en hoe het zit met de verschillende toeslagen. Dit kan voor de werknemers zijn teveel tijd in beslag gaan nemen. Ook kan het moeilijk zijn wanneer je geen opleiding hebt gedaan in deze richting, dan kan het rekenwerk af en toe nog moeilijk zijn. Het is belangrijk dat de juiste percentage eraan worden toegevoegd of van bedragen worden afgetrokken. Ook zijn er verschillende regels op het gebied van CAO en pensioen. Wanneer je ervoor kiest hiervoor een professional in te huren weet je zeker dat dit allemaal goed gaat. Het is belangrijk om je werknemers genoeg te betalen en ze tevreden te houden, gelukkig kan CBBS je hier makkelijk bij helpen!

http://www.bnvtools.nl

Schaftwagens: het kloppende hart van de bouwplaats

Bouwvakkers die tijdens de schaft op de bouwplaats niet in schaftwagens terecht kunnen, voelen zich verloren. Logisch, want schaftwagens zijn onmisbaar op de bouwplaats en vormen het kloppende hart van het team. Wat maakt de keet nu zo belangrijk? Welke voordelen hebben schaftketen? We hebben de belangrijkste voordelen van schaftketen voor jou op een rijtje gezet.

 

Een plek om even tot rust te komen en te schuilen

 
Als het schaft is, komt jouw team bij elkaar in de schaftkeet. Niet alleen is dat goed voor de ontspanning, maar ook de teamgeest wordt er beter van. Goede ideeën ontstaan ook vaak tijdens de schaft in de keet. En wat is er lekkerder dan een plek waar je kunt schuilen als het plotseling hard begint te regenen?

 

Ook handig voor vergaderingen en borrels

 
Wil je met jouw collega’s in de bouw vergaderen over het bouwproject, dan kun je dit prima doen in de schaftkeet. Direct op locatie! Je zit dan als aannemer met je neus op de feiten en kunt het bouwproject – indien nodig – direct afstemmen met jouw personeel. En op vrijdag kom je natuurlijk ook even bij elkaar in de keet. Om terug te blikken op de werkweek en in alle gezelligheid het weekend in te gaan.

 

Handige opslagplek voor gereedschap en materialen

 
Aan het einde van de werkdag alle gereedschappen, machines en materialen mee de bus innemen is natuurlijk ondoenlijk. Ook hier ligt een mooi voordeel. Als de werkdag voorbij is kun je jouw spullen opslaan in de schafwagen, veilig en droog. Dat maakt het de volgende dag lekker gemakkelijk, want het enige dat je hoeft doen is de keet openen en de benodigde spullen tevoorschijn halen. Jij en jouw collega’s kunnen dan meteen aan de slag en verliezen hierdoor geen tijd.

 

Diverse modellen en soorten schaftketen

 
Als ondernemer heb je qua schaftwagens veel te kiezen. Er zijn tal van modellen beschikbaar, van groot tot compact. Zo zijn er keten met toiletten en extra opbergruimte, maar ook directieketen of extra units om een bestaande bouwkeet uit te breiden.

 

Een veilige vakantie

 

Het is heerlijk om weg te dromen in een fantasie over je perfecte vakantie. Je kan op vakantie gaan naar een land wat ver weg is, maar gewoon op vakantie in Europa kan ook heel leuk zijn. Je kan bijvoorbeeld gaan voor Italië, Duitsland, Frankrijk of Spanje. Je kunt ervoor kiezen een mooi hotel te boeken of te kijken voor een leuke camping maar je kan ook voor een originele vakantie gaan. Een goed voorbeeld hiervan is een roadtrip in een camper! Hierbij hoef je alleen maar na te denken over waar je je camper neerzet en heb je verder niet veel zorgen. Wanneer je dit doet raden we een achteruitrijcamera camper aan, dit maakt de reis een stuk veiliger. Achteruitrijcameras zorgen voor een beter zich achter de camper en aan de zijkant van de camper.

Reizen met een camper heeft veel voordelen. Wanneer je onderweg moet plassen hoef je niet helemaal te stoppen, in de camper zit een toilet. Ook zit er vaak een klein keukentje in waardoor je zelf een makkelijke maaltijd klaar kunt maken. Hierdoor hoef je niet elke avond uiteten en bespaar je op deze manier flink wat geld. Verder hoef je niet elke nacht een slaapplek te zoeken, natuurlijk wel een plek waar je je camper neer mag zetten.

Er zijn ook dingen waarmee je rekening moet houden als je gaat reizen met een camper. Een camper rijdt heel anders dan een auto, een camper is een stuk zwaarder en heeft ook meer benzine nodig. Verder moet je tijdens met rijden met de camper rekening houden met de hoogtes van tunnels en bijvoorbeeld laaghangende bomen. Het verkeer heb je ook een minder zicht op, vandaar dat een achteruitrijcamera wordt aangeraden. Voor meer informatie over verschillende achteruitrijcamera’s die uw reis een stukje veiliger maken kunt een kijkje nemen op www.achteruitrijcamerawinkel.nl! Alvast een fijne reis.

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl

De populaire kerst

Kerst is één van de feestdagen waar in heel Nederland al vroeg naar uit wordt gekeken. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld is kerst een ontzettend populaire feestdag. Vooral onder de christelijke bevolking wordt kerst vaak gevierd. Dit komt omdat het kerstverhaal van origine een christelijke gebeurtenis is. Tijdens kerst wordt er gevierd dat Jezus Christus werd geboren in een kribbetje in een stal. Het verhaal rondom kerst is erg bekend. De drie koningen, de zoektocht van Maria naar een geschikt hotel en de uiteindelijke bevalling in een stal is bij veel mensen een bekend verhaal. Ook niet gelovigen kennen het kerstverhaal, vooral in westerse landen waar het christendom de overheersende religie is is dit verhaal voor veel mensen vragen naar de bekende weg. Bij de kerstdagen horen tegenwoordig cadeautjes. Waar het vroeger vooral draaide om het samenzijn en maken van lekker eten voor het kerstdiner, is de Amerikaanse traditie van kerstcadeaus geven ondertussen ook volop bezig in Nederland. Deze traditie is gecreëerd door Amerikanen, die bij kerst hun kerstsokken ophangen aan de mantel van de schoorsteen. Deze sokken worden dan door de kerstman gevuld met bijvoorbeeld foute kersttruien. Het verhaal van de Amerikaanse kerst lijkt een beetje op het sinterklaas verhaal wat wij hier in Nederland kennen. Ook de kerstman komt door de schoorsteen om de huizen te voorzien van cadeautjes en lekkernijen. Waar bij sinterklaas de kruidnoten en chocoladeletters kenmerkend zijn voor het typische Nederlandse feest, zijn dit bij kerst de zuurstokken van de kerstman. Deze stokken worden vaak ook in de kerstboom gehangen voor de kerstman, zodat deze tijdens het harde werken toch nog kan genieten van wat lekkers. De verhalen rond de kerstdagen verschillen dus een beetje per land, echter is het algemene verhaal vaak op hetzelfde gebaseerd. Vooral de cultuur in een land bepaald hoe het feest wordt gevierd.

https://www.uglyxmas.nl/nl_nl/

Een brief vertalen binnen halve dag

U wilt een Nederlandstalige brief laten vertalen naar het Duits  en verzenden naar uw buitenlandse vriend of familie? Of wenst u juist een Franse zakelijke brief van uw buitenlandse zakenrelatie te laten vertalen naar het Nederlands? Voor de vertaling van zowel particuliere als zakelijke correspondentie kunt u bij ons terecht. Onze professionele en hooggekwalificeerde vertalers kunnen uw brief vertalen naar of vanuit iedere taal. Of het nu gaat om een Nederlandse brief die naar het Frans vertaald moet worden, of een Spaanse brief vertalen naar Nederlands,  wij vertalen elke brief. En onze deskundige vertalers kunnen zonder enig probleem uw brief vertalen. Kwaliteit staat bij ons voorop. Uw brief wordt vertaald door een vakkundige vertaler die enkel en alleen naar zijn moedertaal vertaalt. Daarnaast werken wij natuurlijk vertrouwelijk.

Onze vertalers

Zoals eerder gezegd werken wij  uitsluitend met hoogopgeleide vertalers die professionaliteit en deskundigheid hoog in het vaandel hebben. De vertalers vertalen steeds naar hun moedertaal. Zij hebben, naast een perfecte kennis van hun moedertaal ook nog een uitstekende kennis van de brontaal en de culturele aspecten van zowel de bron- als de doeltekst. Zij zijn in staat om de kleinste nuanceverschillen onmiddellijk op te merken en uw boodschap taalkundig perfect om te zetten naar de doeltaal.

Brief laten vertalen?

U wilt een brief laten vertalen?  Stuur ons uw document door en vraag online een gratis offerte voor uw vertaling aan. Wij sturen u binnen een uur de offerte. Zodra u hiermee akkoord gaat gaan wij onmiddellijk aan de slag met vertalen van de brief. Binnen een dag of 1 heeft u de brief terug in uw bezit. Met dank aan onze hoogopgeleide en deskundige vertalers kunnen wij een snelle service leveren voor een brief te vertalen. Neem contact met ons op als u een brief wilt laten vertalen en wij gaan kijken naar de mogelijkheden.


Wat is er handig aan een codeersysteem?

Wat is er handig aan een codeersysteem?

Een codeersysteem is een geavanceerd stukje technologie, wat vooral voor jongere generaties niet meer weg te denken is uit het dagelijkse leven. Het systeem wordt voor veel doeleinden gebruikt, echter kom je deze systemen het vaakst tegen in winkels welke producten verkopen. Zaken waarbij vooral diensten worden geleverd, zoals restaurants, maken ook gebruik van het systeem maar in mindere maten.

Hoe werkt zo’n codeersysteem?

Coderen is het verschaffen van informatie voor een bepaald product door middel van een barcode/ Zo’n barcode wordt uniek gemaakt, en wanneer deze gescand wordt zal er op de scanner informatie verschaft worden over het product. Hierbij kun je denken aan de naam, de houdbaarheidsdatum, het artikelnummer of de badge uit welke het product komt. Het codeersysteem zit vaak verwerkt in de printer. Deze printer is in staat om in hoge resolutie afbeeldingen, barcodes, teksten en logo’s te printen op veel verschillende ondergronden. Op wat voor soort ondergronden je kunt printen, hangt af van het soort printer. Duurdere printers kunnen over het algemeen op meer ondergronden printen dan goedkopere versies.

Waarom gebruik je zo’n systeem?

Het gebruik van een codeersysteem is vooral voor ondernemers als winkeleigenaren enorm interessant en eigenlijk onmisbaar. Bedenk je maar eens: bestaat er nog een supermarkt waar niet met barcodes wordt gewerkt? Nee, die zijn er simpelweg niet omdat de administratie anders een puinhoop wordt. Met behulp van bijvoorbeeld een folie printer, wordt de gebruiker een hoop administratie onthouden. Zo is het voor de eigenaren van zo’n printer een stuk makkelijker om zich te focussen op andere belangrijke activiteiten, waarmee bijvoorbeeld de omzet en/of winst verhoogd kan worden.

Het is dus duidelijk dat een codeersysteem een niet te missen onderdeel is van de huidig verkoopbranche. Wanneer je hier geen gebruik van maakt doe je jezelf, en je onderneming, te kort!

https://coding.koenig-bauer.com/nl/

De warme dagen komen er weer aan, tijd voor een Airconditioning uit Nijmegen

 

De laatste jaren wordt er steeds meer een beroep gedaan op een Airconditioning uit Nijmegen. Het wordt ’s zomers steeds warmer, met hitte records die verbroken worden. Nogal logisch dat er de laatste jaren een complete run is op Airconditioning uit Nijmegen. Niemand vindt het prettig om te moeten slapen in een slaapkamer waar het dertig graden is, dat levert een slapeloze nacht op. En dat kan wel een nachtje, twee misschien ook nog wel, maar dan gaat men toch voor de aanschaf van een Airconditioning uit Nijmegen. Dat brengt snel verkoeling, zeker als de airco eerder op de avond word aangezet, en de ramen en deuren dichtgehouden worden.

Eindelijk weer lekker slapen

Natuurlijk kost een Airconditioning uit Nijmegen extra energie, dat klopt. Maar dat is het wel waard, dan maar een wat hogere energierekening. Als we maar weer koel kunnen slapen. ’S Avonds de ramen tegen elkaar openzetten, een ventilator aan met een fles bevroren water erachter, er zijn legio adviezen en tips, maar een Airconditioning uit Nijmegen helpt verreweg het beste en snelste om de warme lucht weer uit de slaapkamer te krijgen. Mensen gaan tegenwoordig ook massaal isoleren en zonnepanelen plaatsen, maar als die zon een paar dagen flink schijnt hou je de warmte echt niet meer tegen. He is zelfs zo dat de nieuwbouwhuizen meer last van de warmte hebben dan oudere woningen, juist omdat ze zo goed geïsoleerd zijn, en de binnengekomen warmte niet meer zo gauw afgeven aan de buitenlucht. Het beste is dan om buitenzonwering te plaatsen, dus aan de buitenkant van de woning, om binnendringen van de warme lucht simpelweg te voorkomen.

Daarnaast een goede airco is de ideale oplossing om een warme hete zomer te overleven,met voldoende slaap. Dat scheelt ook heel wat irritaties.