SEO voor gevorderden | Ralf van Veen

Vanuit een resource perspectief, adviseer ik meestal alleen een omleiding van 301 beelden die goed rangschikken en het zoekverkeer naar trefwoorden die zijn afgestemd op de zakelijke doelstellingen, niet generieke afbeeldingen, afstandhouders, achtergronden en dergelijke.

Google crawlt niet zo vaak als pagina’s, dus het kan een lange tijd duren voor Google om te bepalen of afbeeldingen zijn verplaatst zonder omleidingen. Googlebot ontdekt beelden tijdens het reguliere crawlproces en wijst ze toe voor later kruipen door Googlebot-Image. Wanneer een afbeelding wordt geïndexeerd in een URL die langer bestaat, moet Google extra middelen gebruiken om te bepalen wat er is gebeurd. Het omleiden van oude beeld-URL’s geeft een sterk signaal dat een afbeelding is verplaatst. Omdat Google geen gebruik maakt van signalen zoals rel=canonical voor afbeeldingen, is 301 redirecting echt de enige optie in dit scenario.

Vergeet niet om ervoor te zorgen dat de beelden visueel identiek zijn, of om nieuwe beelden te optimaliseren voor de snelheid. Bijvoorbeeld het verwijderen van onnodige afbeeldingen van nieuwe pagina’s, het gebruik van optimale opmaak, compressie en het controleren van zaken als bitdiepte en het verkleinen van de paletgrootte indien mogelijk.

Vraag: Wat/waar zijn de belangrijkste plaatsen die u in de eerste dagen/weken van een migratie in de gaten houdt om een vlotte overgang te garanderen?

Brian: Na een migratie volg ik handmatig zoveel mogelijk pagina’s op desktop en mobiel, en analyseer ik gegevens van tools als Screaming Frog, zoekconsole, PageSpeed inzichten, Google’s mobiel-vriendelijke tool en analytics. Het is belangrijk om te onthouden dat analytics alleen vertelt wat gebruikers hebben gedaan, niet wat ze van plan zijn te doen.

Vergeet niet om de resultatenpagina’s van de zoekmachines te controleren en te monitoren. Upload gecategoriseerde XML-sitemaps en stuur ze naar Bing en Google naast het toevoegen van de URL naar robots.txt. Haal nieuwe pagina’s en hun directe links op via Google Search Console.

Voor e-commerce sites, kijk uit voor HTTP naar HTTPS mismatch browser fouten en zorg ervoor dat gebruikers kunnen daadwerkelijk dingen toe te voegen aan de winkelwagen en de kassa.

Zodra de nieuwe site is bevestigd operationeel, ik controleer oude site URL’s om ervoor te zorgen dat ze goed worden omgeleid en voor dingen zoals redirect ketens of zachte 404s.

Vraag: Moet ik na een migratie (URL, niet domein), als ik nog steeds in de herstelperiode zit (acht tot 10 weken), andere wijzigingen aan de site vermijden? Of kan ik de A/B-tests en content updates hervatten?

Brian: Na een sitemigratie, en afhankelijk van de grootte van de site, zou ik het niet aanraden om enkele maanden lang onnodige extra wijzigingen aan te brengen als dat al mogelijk is.

Vraag: Ik heb gemerkt dat je het upgraden naar HTTP2 niet als een van je 10 suggesties hebt genoemd. Was dit omdat het een hoger niveau van inspanning is dan de dingen die je nu kunt doen? Of was het omdat je niet ziet dat HTTP2 zoveel impact heeft?

Brian: HTTP2 is een geweldige manier om de prestaties te verbeteren, maar wordt momenteel slechts door ongeveer 30 procent van de websites gebruikt. Ik heb HTTP2 niet specifiek genoemd omdat het meer inspanning vergt en het ook aan belanghebbenden op bedrijfsniveau verkocht moet worden. Soms is het makkelijker om een case te bouwen voor de C-suite als je kunt zeggen dat we alles hebben gedaan wat we kunnen doen behalve HTTP2.

Vraag: Ervan uitgaande dat men zich niet bekommert om prestatievermindering, is het kruipen van het budget dan een punt van zorg?

Brian: Crawl budget is een zorg als het gaat om crawl efficiency, dekking, nieuwe pagina’s, frisheid en andere factoren. Motoren kunnen slechts zoveel tijd besteden aan het kruipen op uw site. U wilt niet dat motoren al die tijd doorbrengen met het kruipen van URL’s die een 404 terugsturen. U wilt een efficiënte, gelijkmatige dekking om frisheid te garanderen en voor motoren om nieuwe pagina’s te vinden.

Vraag: Na een migratie: wanneer u de “Fetch”-tool in GSC gebruikt om primaire pagina’s in te dienen, hoe diep kruipt Google dan van die ingediende pagina? Crawlen ze alleen alle links op die ingezonden pagina? Of zullen ze nog dieper kruipen?

Brian: Wanneer u als Googlebot ophaalt en “deze URL en de directe koppelingen ervan terughaalt” selecteert, dient u in principe de gevraagde URL in, evenals alle pagina’s waarnaar de pagina direct verwijst.

U kunt maximaal twee recrawl-verzoeken per dag indienen.

Geschreven door Ralf van Veen, freelance SEO specialist bij ralfvanveen.com.

https://ralfvanveen.com

Monero kopen?

Waarom moet je monero kopen?

Monero kopen wordt steeds populairder. Dat komt vooral door de manier waarop de ontwikkelaars ervan aankijken tegen cryptogeld. Monero is typisch een cryptocurrency die draait om veiligheid en privacy. Wie zich verdiept in de geschiedenis van digitaal geld, weet ook dat dit een basisvoorwaarde was om er ooit aan te beginnen. Daardoor is in de jaren dat monero nu actief is, sinds 2014, de munt ook langzaam maar zeker steeds meer gegroeid. Er zijn dan ook een aantal belangrijke voorwaarden die je goed kunnen helpen bij het kiezen of dit het soort munt is waar jij je geld in wilt steken of juist niet.

Investeren in monero

Het voordeel van monero kopen is dat je het vrij gemakkelijk kunt doen. Er zijn heel veel aanbieders die de cryptomunt in het aanbod hebben opgenomen. Dit komt doordat de munt al flink populair is geworden en de koers al aardig is opgelopen. Dat neemt niet weg dat de munt nog wel voor een betere prijs te krijgen is dan een aantal andere populaire varianten en het daardoor dus ook nog goed mogelijk is om er een rendement op te halen als investeerder. Wie handelt in de munten zal dit natuurlijk als één van de belangrijkste voorwaarden zien voor een aankoop.

Het gebruik

Er is nog een hele andere reden die monero kopen heel interessant kan maken. Het is misschien wel de meest beschermde munt van allemaal. Door de manier waarop met de blockchaintechnologie is omgegaan en de software wordt toegepast zijn de transacties die je doet zeer privé. Niemand kan meekijken en het traceren van de transacties na afloop is onmogelijk. Daardoor kan je op een hele rustige manier je betalingen doen. Dit is dan ook een goede reden waarom de munt zo aantrekkelijk wordt gevonden. Dit gaat nog verder dan bij flink veel andere digitale munten die op de markt zijn.

Gemakkelijk aanschaffen

Monero kopen kan je gewoon bij een broker of een exchange doen. Bovendien kan je gewoon de gebruikelijke manieren van betalen gebruiken. Denk dan bijvoorbeeld aan afrekenen met iDeal. Daardoor kan je heel snel in bezit komen van een hoeveelheid monero waar je dan mee aan de slag kunt of die je kunt bewaren met behulp van een wallet om te speculeren op een stijging van de koers. Dit kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen wanneer je de munt eenmaal in je bezit hebt. Dat is natuurlijk ook een belangrijke zaak. Doe er daarom je voordeel mee.

Ontwikkeling blijven volgen

Wanneer monero kopen een serieuze optie voor je is, dan is het slim om je te storten op de ontwikkelingen rond deze cryptocurrency. Het is goed om te weten dat meer en meer mensen de voordelen ervan gaan inzien. Het gaat dan bijvoorbeeld om de anonimiteit, maar ook om de grote mate van schaalbaarheid die rondom de munt hangt. Dit is erg belangrijk om te weten. Dit is immers een groot verschil met veel andere munten die met de blockchain werken. Die kunnen onvoldoende geschaald worden wanneer dit nodig is. Dit is een nadeel voor veel van deze munten. Monero heeft hier geen last van.

https://cryptokopen.nl/currencies/XMR/monero/

Cryptocurrency exchange?

Wat is een cryptocurrency exchange?

Wanneer je je gaat bezighouden met elektronische geld, dan kom je vanzelf bij een cryptocurrency exchange terecht. De kans bestaat dat je op dit moment nog geen enkel idee hebt wat dat precies is. Simpel gezegd is het de plek waar je de verschillende digitale munten kunt vinden. Het is alleen wel wat meer dan dat. Daarom is het belangrijk om er wat meer informatie over te verzamelen. Dit kan je ook helpen om en goede plaats van exchange te kiezen waar je zelf mee wilt gaan werken als je in de munten wilt gaan handelen.

Handelen

Een cryptocurrency exchange is een plek waar je in de verschillende cryptomunten kunt handelen. Je kunt ze kopen en verkopen, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook omruilen of bewaren met behulp van een softwarewallet op deze plek. Eigenlijk kan je het daardoor dus zien als een moderne variant op een aandelenbeurs, bank en grenswisselkantoor in één. Daardoor is de exchange dus eigenlijk voor iedereen die te maken heeft met de munten, zowel iemand die nieuw is als iemand die flink handelt in de munten, een belangrijke plek om te zijn. Het is dus ook belangrijk om de juiste exchange te kiezen.

De munten

Wanneer je bij een cryptocurrency exchange aan de slag wilt gaan met een specifieke cryptomunt, dan is het wel belangrijk om eerst te bekijken of dit wel mogelijk is. Er zijn veel verschillende munten en lang niet elke exchange biedt elke munt aan. Wanneer je dus specifiek met een bepaalde cryptocurrency aan de slag wilt gaan, bijvoorbeeld omdat dit zakelijk het beste is, dan is het belangrijk om hier goede kennis over op te doen. De grote, bekende cryptomunten zijn eigenlijk wel op elke plek te krijgen. Daarnaast wordt het aanbod wel ook steeds ruimer bij de verschillende plekken van exchange.

Waar gevestigd?

Waar kan je een cryptocurrency exchange eigenlijk vinden? Het zal je niet verbazen dat deze diensten online te vinden zijn. Je kunt gewoon de websites van de verschillende plekken van exchange bezoeken en aan de slag gaan. Dat neemt niet weg dat de aanbieders wel een eigen thuisbasis hebben. Daardoor heb je bijvoorbeeld Amerikaanse diensten die zich met exchange bezighouden. Daarnaast zijn er ook goede diensten in Nederland gevestigd waar je mee kunt werken wanneer je dat zou willen. Zo kan je gewoon in je eigen taal aan de slag gaan en wordt het en stuk gemakkelijker om alles te verzorgen.

Goed opletten

Het is bij het kiezen van een cryptocurrency exchange wel altijd belangrijk om goed op te letten. Er zijn veel diensten actief die goed werk leveren, maar er zijn er ook een aantal die kwaads in de zin hebben. Daar zou je dus heel gemakkelijk je geld kwijt kunnen raken omdat de dienst niet doet wat het belooft. Door even goed onderzoek te doen naar wat er de verschillende mogelijkheden is echter wel al snel te achterhalen wat de goede diensten zijn waar je gebruik van kunt maken. Dit maakt het een flink stuk gemakkelijker voor jou om te handelen.

https://cryptokopen.nl/exchanges/

Spandoek online laten drukken

Spandoek drukken

Wil je de beste buitenreclame hebben voor je bedrijf? Dat is heel logisch. Kies daarom ook voor spandoek drukken. Door een spandoek heb je de perfecte buitenreclame. Spandoeken zijn groot en zorgen voor een groot bereik daarnaast vallen ze ook erg op door hun grootte. Je kan zelf het formaat bepalen. Je kan bijvoorbeeld voor een kleine kiezen die je voor je bedrijfspand neer zetten, of je ontwerpt een grote die je aan de muur hangt van je bedrijfspand. Je kan er vele kanten mee op en de keus ligt helemaal bij jezelf. Je kan ook spandoeken drukken meteen met een frame erbij. Hierdoor heb je alles tegelijk binnen en kan je het spandoek meteen ophangen of neerzetten. Vaak wordt er tot 500cm breed naadloos gedrukt. Je hebt dus alle ruimte voor een mooi ontwerp  om goed op te vallen! Je hebt de keus uit verschillende materialen zoals PVC-materiaal of uniek 100% polyester materiaal. Ook kan je natuurlijk kiezen welke afwerking je wilt.

Als je last minute aan het bestellen bent en je hebt er veel haast bij, dan kan je kiezen voor spoedlevering! De bestelling wordt sneller afgedrukt en je zal het eerder in huis hebben zodat je het kan gebruiken voor je promotie. De afwerking van het spandoek hangt ervan af wat je zelf wilt. Je kan bijvoorbeeld het doek laten voorzien van ringen, dit zorgt ervoor dat de banner makkelijk met het frame te bevestigen valt. Ook kan de drukkerij het doek zomen, rondom zomen zorgt ervoor dat er een stevige rand rondom komt. Daarnaast kunnen er nog tunnelzomen aan worden gebracht zodat je een buis erdoorheen kan doen. Kortom, er zijn eindeloze mogelijkheden! Een spandoek drukken kan je gemakkelijk en snel online doen zodat jij de beste promotie hebt voor je bedrijf.

 

 

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/spandoeken-bedrukken

Op zeilkamp in Groningen

Met zeilkampen wordt er vaak gezeild met jeugdboten (optimisten en LaserPico) en in zwaardboten (Topper Topaz en Laser Vago). Op zeilkamp gaan is een leuke gezellige manier om zeilen te leren met een hele groep van je eigen leeftijd. Naast het zeilen zijn er nog vele dingen georganiseerd om de jeugd te vermaken. Een zeilkamp kan een weekend duren maar ook een hele week. Op zeilkamp leer je natuurlijk het zeilen, maar leer je ook super veel leuke nieuwe mensen kennen. Je doet alles met elkaar, waardoor je wel in contact met elkaar moet komen. Meestal ontbijt en eet je s ’avonds gezamenlijk met elkaar bij het slaap vertrek en s ‘middags leg je met je zeilgroep ergens aan om daar gezamenlijk te eten. De gehele week leer je overdag te zeilen in het soort boot waar je die week hele week mee zeilt. Bij sommige leeftijden is er naast praktijk ook theorie les. De tijden dat je niet op het water bent zijn er allemaal activiteiten georganiseerd om ook hier de jeugd te vermaken, zoals spelletjes, knutselen, speurtochten enz.. Meestal kan je na de week zeilen een zeildiploma in ontvangst nemen die bij je type boot hoort. Met zeilkampen hoef je niet alleen te leren zeilen, maar ook kan je leren surfen

Waar ga je heen met zeilkamp?

Zoals gezegd variëren zeilkampen behoorlijk in hun aanbod. Over het algemeen worden zeilkampen op 3 niveaus ingedeeld. Beginners, amateurs en professionals. Per categorie verschillen de wateren natuurlijk nogal. Op de ene plek is het natuurlijk ruiger dan op de andere. Daarom blijven de beginners vaak rondom de Noordzee en de Waddenzee. De amateurs kunnen vaak al iets verder. Zij Gaan boven de Schiereilanden varen en kunnen kiezen tussen routes naar Scandinavië. Muurstickers voor de babykamer, slaapkamer en kinderkamer.

Professionals kunnen er voor kiezen om de ruige zeeën op te zoeken denk hier bij aan de Atlantische Oceaan richting de Noordpool of achter Engeland.

Denk jij dat dit iets voor jou is? Je kunt vrijblijvend contact opnemen met vele aanbieders! Goedkope muurstickers kopen

https://www.mooiemuurstickers.nl/muurstickers-babykamer.html