Kennisruimte
Image default
Onderwijs

3 Belangrijke voordelen van een Excel training

Wist je dat meer dan 30 miljoen mensen gebruik maken van Excel? Dan is het niet gek dat dit de meest gebruikte Office applicatie is. Of je het nu gebruikt voor het verwerken van cijfers of het managen van data, je hebt kennis van de applicatie nodig om gebruik te maken van de verschillende (voor jou relevante) functionaliteiten. 

Dus, hoeveel weet je nu echt van Excel? Niet voor niets zijn Excel trainingen zo populair. Alle mogelijkheden zijn overweldigend. En dan hebben we het nog niet eens over de formules die je erop los kunt laten. Je leert alles wat je moet weten in een Excel training. En wat nu echt de belangrijkste voordelen zijn, dat lees je hier.

Waar gebruik je Excel voor?

Nog voor je onderzoek doet naar welke Excel training bij jou past, moet je jezelf eerst afvragen waarvoor je het gebruikt. Ga je aan de slag met berekeningen en formules? Of voor het maken van begrotingen? Je kan het allemaal met Excel. Maar door je eigen leervraag en -behoefte specifiek te maken weet je wat je uit een Excel training wilt halen. Geef ook voor een training aan waar je het voor gebruikt. Zo is de kans groot dat je in de training ontdekt wat nog meer mogelijk is binnen de applicatie. 

3 Excel training voordelen

Het volgen van een training is altijd een goed idee. Zelfs wanneer je al lang werkt met Excel. De applicatie blijft zich, net als de maatschappij, ontwikkelen. Dus waarom zou je niet bijblijven met de nieuwe mogelijkheden? Het werkt alleen maar in je voordeel. Maar er zijn nog 3 andere voordelen om je in te schrijven voor een Excel training.

  1. Werk sneller en efficiënter 

Een van de belangrijkste zaken die je leert in een Excel training is hoe je tijd bespaart. Denk aan het overzichtelijk weergeven van informatie of data en het snel maken van berekeningen met formules. Door meer te leren over hoe je bepaalde functionaliteiten toepast bespaar je een hoop tijd, waarmee je sneller en efficiënter te werk gaat.

  1. Meten is weten

Je staat er niet van te kijken dat Excel zich leent voor het verwerken van cijfers. Maar dit is slechts het puntje van de ijsberg. Met de juiste Excel training leer je naast het maken van overzichten hoe je deze (en de analyses) kunt visualiseren. Meten is namelijk weten. Zeker wanneer je cijfers moet presenteren aan de directie geeft het visueel inzichtelijk maken van de stand van zaken vaak de doorslag. 

  1. Met een Excel training heb je een streepje voor 

Veel bedrijven gaan er automatisch van uit dat je de ‘basis’ kent van Excel. Afhankelijk van je functie kan die basiskennis toch net niet voldoende zijn. Wanneer je niet weet hoe je makkelijk en snel een overzicht met berekeningen maakt, ben je hier een hoop tijd aan kwijt. Dit is het laatste wat jij, of je baas, wilt. Veel mensen lopen tegen problemen aan bij het maken en begrijpen van formules in spreadsheets. Daarmee heb je dus een streepje voor wanneer je dit in een Excel training eigen maakt. 

Bespaar jezelf de frustratie 

Niemand wil uren zoeken naar wat nu die ene formule is die je berekening compleet maakt. Door het volgen van een Excel training (op maat) ben je snel op de hoogte van de belangrijkste mogelijkheden. We durven zelfs te zeggen dat het werken in Excel een stuk leuker wordt. Zeker wanneer je de ene na de andere formule uit je mouw tovert en alle cijfers in één oogopslag duidelijk maakt met jouw visualisatie. Gun jezelf om je werk leuker, makkelijker en efficiënter te maken.

 

https://www.avk.nl/trainingen/office-365-trainingen/excel-trainingen/